Communicatie stage - CEVA logistics

Wie zijn wij?
CEVA Logistics is één van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van Contract Logistiek, Freight en Transport Management. De kracht van ons bedrijf zit in het talent van onze mensen; samen willen we ons elke dag verbeteren. Je krijgt bij CEVA dan ook veel ruimte voor jouw ideeën en genoeg kansen om jezelf te ontplooien. How far do you want to go?

Wat hebben wij jou te bieden?
Heb jij affiniteit met Communicatie en wil je in een dynamische en leerzame omgeving stage lopen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Bij CEVA bieden wij stageopdrachten aan op het gebied van marketing communicatie en interne communicatie. Marketing communicatie bij CEVA valt onder de afdeling Business Development en de afdeling Talent Acquisition & Learning and Development is verantwoordelijk voor de interne communicatie. Als communicatie stagiaire ga je aan de slag met de interne en/of externe communicatie van CEVA. 

Bij interne communicatie verzamel je informatie, schrijf je teksten, draag je nieuwe ideeën aan en ben je continu alert op dingen die we kunnen verbeteren. Je houdt je onder anderen bezig met:

 • Het up to date houden en interactiever maken van ons intranet genaamd ‘CEVANet’;
 • Het onderhouden van onze interne communicatie kanalen zoals het personeelsmagazine, announcements en informatieschermen op de locaties;
 • Het (mede) organiseren van interne evenementen zoals ons Intern Event;
 • Een bijdrage leveren aan de uitrol van onze nieuwe samenwerking met een Goed Doel.

Bij Externe Communicatie werk je actief mee aan het vergroten van de naamsbekendheid van CEVA bij (potentiële) klanten en andere stakeholders. De Business Development afdeling heeft als doelstelling om de services voor bestaande klanten van CEVA te behouden en uit te bouwen en nieuwe klanten te winnen. Je ondersteunt bij:

 • Evenementen organiseren voor (potentiële) klanten;
 • Deelname faciliteren aan beurzen en congressen;
 • Het schrijven van Engelstalige nieuwsberichten;
 • Het up-to-date houden van de website.

Naast deze werkzaamheden is er ruimte om een (afstudeer)onderzoek uit te voeren. Hierbij denken we graag met jou mee! We bieden je een stage met een vrije en verantwoordelijke rol. Hierbij wordt het ontwikkelen van eigen ideeën en initiatieven gestimuleerd en gewaardeerd.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een jong en dynamisch team op een van de afdelingen Talent Acquisition and Learning & Development of de afdeling Business Development. Daarnaast houd je contact met verschillende vestigingen van CEVA in de Benelux. Het Talent Acquisition and Learning & Development team is onderdeel van de HR-afdeling op ons hoofdkantoor in Culemborg. Je werkt nauw samen met de Communicatie stage manager van de afdeling, maar ook met jouw collega’s van Recruitment en Learning & Development. Op de afdeling Business Development werk je samen met Business Development Managers, Solution Design Managers en Account Managers.

Wat breng je mee?
We zijn op zoek naar een HBO of WO student die graag uitdagingen aangaat en eigen ideeën inbrengt. Je werkt zeer zelfstandig maar je kan ook goed in teamverband functioneren. Je hebt ervaring en affiniteit met het schrijven van teksten. Daarnaast ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Je brengt de volgende kennis en ervaring mee:

 • 4e jaar HBO of WO opleiding Communicatiewetenschap, Economie, Bedrijfskunde of soortgelijk;
 • Uitstekende vaardigheden in de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Goede beheersing van Microsoft Office;
 • Ervaring met Adobe Photoshop en het maken van goede foto’s en/of video’s is een pré.

De stage start in januari of februari en duurt 5 maanden (een kortere periode is eventueel bespreekbaar). Je werkt vanuit het CEVA Benelux Hoofdkantoor in Culemborg. CEVA biedt een stagevergoeding van €450,- per maand, op basis van een fulltime contract.

Contactinformatie
Word je enthousiast van deze stage en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit te solliciteren! Voor meer informatie over de stage of de sollicitatieprocedure kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..