Historisch Nieuwsblad zoekt een stagiair voor online/communicatie en Maarten!

Doe ervaring op met blad- en webredactie

Historisch Nieuwsblad, het toonaangevende magazine over geschiedenis, heeft per direct ruimte voor een stagiair online/communicatie en Maarten!. Als stagiair voor online en Maarten! houd je je enerzijds bezig met de webredactie en online communicatie van beide titels, die grotendeels door dezelfde redactie worden gemaakt. Naast het verzamelen van relevante content, richt je je op zaken als de optimalisatie van conversies, het schrijven en versturen van nieuwsbrieven en verbetering van de vindbaarheid van onze webpagina’s in Google. Ook beheer je de social mediakanalen van beide magazines. Anderzijds draai je als redactiestagiair van Maarten! mee op de redactie van het opinieblad van Maarten van Rossem. Je doet research voor artikelen en werkt mee aan de productie van het tijdschrift.

Wat wij vragen:

- Je bent een (bij voorkeur master-)student met niet alleen passie voor geschiedenis en maatschappelijke/politieke ontwikkelingen, maar ook grote interesse in de wondere wereld van het internet;

- Je bent nieuwsgierig, wil veel leren en vindt het leuk om zelf strategieën uit te zetten en de resultaten bij te houden;

- Je volgt een relevante studie aan de universiteit;

- Je bent per direct beschikbaar, voor 4 maanden voor 4 dagen in de week;

Wat wij bieden:

- Een unieke stage die webredactie en bladredactie combineert met online communicatie;

- Een stagevergoeding;

- Een kans om relevante werkervaring op te doen en handig te worden met zaken als SEO en Google Analytics en mee te draaien op de redactie van een opinietijdschrift.

Heb je interesse? Mail dan je cv en motivatie naar Anne Burgers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..