Werkervaring opdoen met de afnames van vragenlijsten op basisscholen?

Ben jij een enthousiaste student in de studierichting sociale wetenschappen en zou jij graag wat extra werkervaring op willen doen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar studenten die ons willen helpen bij het onderzoek naar het mentorprogramma Big Brothers Big Sisters in Rotterdam. Big Brothers Big Sisters (BBBS) is een mentorprogramma dat kwetsbare kinderen een steuntje in de rug geeft. BBBS koppelt deze kwetsbare kinderen voor langere tijd aan een betrokken volwassene, een vrijwilliger, die als rolmodel kan fungeren. Deze koppels worden gedurende tenminste één jaar gematcht, om minimaal één keer per week leuke en interessante activiteiten te ondernemen en om een ondersteunende relatie op te bouwen. Deze matches worden vervolgens professioneel ondersteund door BBBS.

Wie zijn wij? Wij zijn van het programma Opvoeding en Educatie van het Trimbos Instituut. Wij voeren nu een drie-jarig onderzoek uit naar de effectiviteit van het school- based mentorprogramma van BBBS in Rotterdam. In het school-based programma vindt het contact tussen de matches uitsluitend plaats op school en tijdens schooltijden.

Wat ga je doen? Als student ga je ons helpen bij het afnemen van vragenlijsten op diverse basisscholen in Rotterdam. Je zal een korte training krijgen om deze vragenlijst af te kunnen nemen. Vervolgens zal je in groepjes de deelnemende basisscholen bezoeken en deze vragenlijst klassikaal afnemen. Eventuele reiskosten worden vergoed en in ruil voor je hulp ontvang je een cadeaukaart.

Wanneer? Van half mei tot en met juni. Wij verwachten dat je minimaal twee dagen in de week beschikbaar bent om de scholen te bezoeken.

Wil jij ons helpen? Stuur je motivatie dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.