Kinderen met beperking zoeken jou voor onvergetelijke vakantie!

Stichting Wielewaal is op zoek naar vrijwilligers die kinderen met een beperking willen begeleiden tijdens een onvergetelijke vakantieweek. Vrijwilliger zijn tijdens de kinderthemaweken is leuk, leerzaam en onvergetelijk! Iets voor jou?

Bij de kinderthemaweken komen er kinderen tussen de 4 en 20 jaar met een beperking. De kinderen komen ’s ochtends naar de locatie en worden in de middag weer opgehaald. Het vrijwilligersteam is de hele week aanwezig en organiseert allerlei activiteiten binnen een thema. Een speurtocht met rolstoelen, koekjes bakken met blinde kinderen of een sportieve apenkooi met ADHD-ers… Voor iedereen is wel iets leuks te doen. Ervaar zelf hoe het is om een groep kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen!

Vrijwilliger Mirthe (21) heeft al verschillende keren mogen ervaren hoe leuk het is: “Ik heb vooral veel geleerd van alle kinderen die ik heb gezien. Doordat ze zo verschillend zijn vergroot dat je wereld. Je hebt een soort spiegel van jouw gedrag. Als je chaos uitstraalt, dan merk je dat aan een kind. In die zin denk ik dat je veel leert over je eigen gedrag en hoe jij je opstelt.” (lees verder: http://www.wielewaal.nl/news/newsitem.asp?id=1667

Wielewaal zoekt vrijwilligers voor de kinderthemaweken in Bergen, Haarlem, Huizen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Als vrijwilliger help je bij het organiseren en uitvoeren van de activiteiten. Indien nodig help je de kinderen met eten en drinken en toiletgang. Op elke locatie is een ervaren recreatieleider en (waar nodig) een verpleegkundige aanwezig, zodat je er nooit alleen voor staat. Vooraf ontvang je uitgebreide informatie en een instructie. Minimumleeftijd is 17 jaar, een speciale opleiding is niet nodig. Enthousiast geworden? Bekijk de mogelijkheden van vrijwilligerswerk op de kinderthemaweken - of de logeerweekenden of groepsvakanties - op  www.wielewaal.nl of bel 088 122 44 00.