Veelgestelde vragen

Waar vind ik de Alcmaeonkamer als ik tijdens het leren in de UB toe ben aan een gratis kopje koffie of thee met een koekje?
Verlaat je plekje in de UB en betreed het gebouw boven de Spar, het Martinus J. Langeveldgebouw. Bij binnenkomst groet je de vriendelijke receptionist waarna je rechtsaf door de klapdeuren gaat de Langeveldkantine in. Deze loop je helemaal door tot je aan je rechterhand het computerlandschap passeert. Je loopt door de grote zware deur en meteen aan je rechterhand vind je de Alcmaeonkamer (E1.42)! Gevonden? Ga dan lekker zitten op één van de banken of stoelen en geniet van je welverdiende pauze met koffie/thee/koekjes/gezelligheid!

Waar kan ik het beste mijn studieboeken kopen?
Dit kun je het beste doen via www.boekenserviceutrecht.nl. Je krijgt hier altijd de hoogste korting en je betaalt dus de scherpste prijs voor je boeken!

Hoe kan ik Boekenservice Utrecht bereiken?
Via info@boekenserviceutrecht.nl of via www.boekenserviceutrecht.nl.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van Alcmaeon?
Like onze Facebookpagina, maak van www.alcmaeon.nl je homepage en zorg dat mails van info@alcmaeon.nl niet door je spamfilter uit je mail gehaald worden. Ook kun je ons vinden op  LinkedIn en Instagramen tegenwoordig hebben we ook Snapchat (ufsw.alcmaeon)!

Wat is het verschil tussen Alcmaeonleden en Boekenpashouders?
Alcmaeonleden betalen jaarlijks een contributie van 10 euro. Zij ontvangen hiervoor de ledenmail, veel gezelligheid op de Alcmaeonkamer en hoge korting op activiteiten van Alcmaeon. Boekenpashouders betalen eenmalig 10 euro voor een boekenpas. Zij kunnen hiermee hun gehele studietijd de goedkoopste studieboeken bestellen via www.boekenserviceutrecht.nl. Als je Alcmaeonlid bent, ben je dus niet meteen Boekenpashouder, en als je een Boekenpashouder bent geeft dat niet automatisch een Alcmaeonlidmaatschap.

Ik ben al lid geworden maar krijg geen ledenmails of kaartjes toegestuurd, wat nu?
Stuur een mailtje naar info@alcmaeon.nl met je naam, adres en e-mailadres, zodat wij kunnen nagaan of dit goed is opgeslagen. Daarnaast kan het ook zijn dat je 10 euro hebt betaald om korting te krijgen op je boeken. Dit betekent echter niet dat je ook lid bent van Alcmaeon! Dit kan je worden via de ‘schrijf je in' button op de homepage van www.alcmaeon.nl of klik hier en volg de instructies.

Hoe word ik actief bij Alcmaeon?
Hiervoor bestaan meerdere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen in een commissie. Aan het begin van het studiejaar worden de meeste commissies opgestart en gedurende het jaar nog enkele. Je kan altijd langskomen op de kamer (Langeveldgebouw, E1.42) voor meer informatie of mailen naar info@alcmaeon.nl met je vraag. Wil je weten wat voor commissies er zijn bij Alcmaeon? Klik dan hier voor een overzicht.

Daarnaast kun jij je met een groep eensgezinden aanmelden als genootschap bij Alcmaeon. Een genootschap is een groep mensen met een gemeenschappelijke eigenschap, hobby of bezigheid. Hier zijn wel regels aan verbonden. Zo moet je wel een doel hebben met je genootschap dat van meerwaarde is voor de vereniging en moet je tenminste 1 nieuw lid aandragen per jaar. Als je aanvraag goedgekeurd wordt door het bestuur, wordt je genootschap op de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd. Meer informatie over het oprichten van een genootschap vind je hier.

Ten slotte kan je ook onze activiteiten bezoeken en langskomen op de Alcmaeonkamer! Met name weekendjes weg en reizen zijn aanraders om snel mensen te leren kennen bij Alcmaeon, maar ook op de Alcmaeonkamer is een gezellig praatje snel gemaakt.

Hoe kan ik me uitschrijven als lid van Alcmaeon?
Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is je vraag hier nog niet beantwoord? Neem dan contact op via info@alcmaeon.nl.