Binnen je opleiding psychologie

Minoren / major verplicht en keuze
Tijdens je studie heb je genoeg keuze ruimte om je studie naar jouw interesses in te vullen. Elk studiepad heeft een eigen pakket van major gebonden vakken, maar daarnaast ook major keuze ruimte. In deze ruimte ben je vrij om te kiezen welke vakken je interessant vindt. Dit kunnen vakken van psychologie zijn, maar ook van een andere studie of je kan een minor volgen. Kijk in de onderstaande links om te zien wat je vaste en keuze ruimtes zijn en wat voor minors er zijn om je keuzeruimte mee in te vullen. 
TIP: heb je al een idee wat voor master je wil volgen en aan welke universiteit? Kijk dan naar de toelatingseisen, soms kan het handig zijn om vakken te volgen die matchen met de vakken voor de toelating van de master. 

https://students.uu.nl/fsw/psychologie/onderwijs/studieprogramma
https://students.uu.nl/fsw/psychologie/onderwijs/minors

Nieuwe uitdaging binnen je studie
Naast dat je kan kiezen voor het invullen van je keuzeruimte met losse cursussen of een minor, kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een semester (half jaar) in het buitenland te studeren, of je verder te verdiepen in je studie door het volgen van het Honours College. Voor beide moet je je apart aanmelding (anders dan voor een cursus bijvoorbeeld). Kijk op onderstaande links voor meer informatie. 

https://students.uu.nl/fsw/psychologie/onderwijs/studeren-in-het-buitenland
https://students.uu.nl/fsw/psychologie/onderwijs/honours

Bachelorscriptie
Tijdens je eerste drie jaar wordt er van je verwacht dat je mee doet aan verschillende onderzoekjes op de universiteit voor een totaal van 12 uur, de zogehete proef persoon uren (PPU). Dit is een van de verplichtingen om je bachelorscripte te mogen schrijven. Kijk op de onderstaande links voor meer informatie over de PPU en het schrijven van je bachelorscriptie. 

https://students.uu.nl/fsw/psychologie/onderwijs/studieprogramma/proefpersonensite
https://students.uu.nl/fsw/psychologie/onderwijs/studieprogramma/bacheloronderzoek

Afstuderen
Voordat je officieel kan afstuderen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen die te zien zijn via onderstaande link. Maar hier vind je ook hoe je uitstel kan aanvragen als je bijvoorbeeld nog extra vakken wil volgen voor een bepaalde master. 

https://students.uu.nl/fsw/psychologie/praktische-zaken/afstuderen