Alumnistichting

Heb jij al je diploma op zak en heb je al tijden de binnenkant van de UB niet gezien? Ben je hard op zoek naar een baan of ben jij al elke dag van negen tot vijf hard aan het werk? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je soms terug verlangt naar het mooie studentenleven. Ook dan kun je bij Alcmaeon terecht!

De Alumnistichting zorgt ervoor dat jij op de hoogte wordt gehouden van belangrijke veranderingen binnen Alcmaeon, uitgenodigd wordt voor interessante activiteiten en zo nu en dan weer eens je oude Alcmaeon-vrienden ziet!

Activiteiten Alumni
Het alumnibestuur organiseert een keer per jaar een kleine borrel en een keer in de vijf jaar een grote reünie. De komende borrel zal plaatsvinden op 16 maart en de volgende grote reünie zal weer plaatsvinden in academiejaar 2019-2020.

De Alumnistichting en het werkveld
Je kunt als je wilt jouw ervaringen in het werkveld delen met mede-alumni en huidige leden. Als lid van de Alumnistichting kun je gevraagd worden om een mini-cv in te leveren en aan de hand daarvan uitgenodigd worden als spreker op activiteiten. Ook kunnen we je soms benaderen om een groep studenten een kijkje te geven geven in het bedrijf of de instelling waar je werkt.

Gezelligheid kent geen tijd
Alcmaeon is de vereniging waar jij in je studententijd de gekste feestjes, de wildste versiertrucs, de mooiste gala's, de meest exotische studiereizen en ga zo maar door, hebt beleefd. Om dit gevoel toch een beetje terug te vinden of om met oude vrienden en kennissen die herinneringen op te halen, is de alumnistichting er voor jou! De activiteiten die we organiseren staan in het teken van de gezelligheid van nu en herinneringen ophalen van toen!

Het Alumnibestuur

Vol enthousiasme wordt er regelmatig vergaderd door het alumni-bestuur. Zij zorgen ervoor dat alumni en Alcmaeonleden verbonden blijven door beide groepen van elkaar op de hoogte te houden. Het bestuur bestaat dit jaar uit Hansje Wierenga, Helen Goemans, Marc van den Heerik en Lotte Hoek, en staat onder de bezielende leiding van Anke Visscher (Commissaris Extern).