Romy Schouten - Voorzitter

Romy

Wie ben ik?
Ik ben Romy Schouten, 21 jaar oud en ik studeer klinische- en gezondheidspsychologie. Ik kom uit Heiloo, een klein gat dichtbij Alkmaar. Mijn ouders wonen daar nog, dus af en toe ben ik daar te vinden. In mijn vrije tijd (die tegenwoordig schaars is) speel ik musical en hou ik ervan om te chillen en/of lekker te eten met vrienden. Dit jaar mag ik de rol van voorzitter op me nemen en daar heb ik heel erg veel zin in.

Wat is mijn Alcmaeonverleden?
In mijn tweede jaar heb ik in de VWO-meeloopdagcommissie gezeten. Dit vond ik leuk om te doen, maar ik zocht toch wat meer uitdaging. Daarom was ik heel blij dat ik in mijn derde jaar in de studiereiscommissie mocht plaatsnemen.

Waarom wil ik een bestuursjaar doen en wat wil ik bereiken?
Ik wilde graag een bestuursjaar doen, omdat ik de behoefte had om een jaar iets heel anders te doen dan studeren. Een bestuursjaar bij Alcmaeon leek me daarom een goede optie, omdat ik dan veel nieuwe dingen kan leren die anders niet zo snel op mijn pad kwamen. Daarnaast leek het me leuk om mee te denken bij alles wat zich voor- en achter de schermen afspeelt bij de vereniging. Elke dag met z'n zevenen chillen (naast het harde werken) en naar alle leuke activiteiten gaan sprak me natuurlijk ook aan.
De gezelligheid die ik bij Alcmaeon heb ervaren, wil ik dit jaar overbrengen op alle (nieuwe) leden en ik hoop dat Alcmaeon op die manier voor iedereen een thuis kan zijn. Verder wil ik Alcmaeon als psychologie vereniging natuurlijk goed op de kaart gaan zetten!

Wat is je favoriete herinnering bij Alcmaeon?
De studiereis naar Boekarest en Sofia staat natuurlijk op nummer één, want dit was echt heel vet om te organiseren en tijdens de reis hebben veel leuke (en soms bijzondere) dingen meegemaakt waardoor ik altijd moet lachen als ik er aan terug denk. De What Are The Odd's borrel verdient wel een terechte tweede plaats, vanwege alle geweldige 'kostuums' die toen langskwamen.

Je kan me midden in de nacht wakker maken voor..
Liever voor niks, want ik hecht nogal veel waarde aan slapen. Maar goed, als ik dan toch moet kiezen, neem me dan maar mee naar de Efteling :)